aA
Du jauni Didžiosios Britanijos Spaldingo gyventojai britai kalėjime praleis ilgus metus už tai, kad sunkiai sužalojo lietuvį, kuris su tautiečiu draugu ėjo namo po vakarojimo mieste. Nusikaltimas buvo įvykdytas 2013 metų balandžio 28 d.
Du britai už lietuvio sužalojimą kalės ilgus metus
© TEISMAI.LT

Kaip skelbia vietos spauda, 21 metų Frankas McCarthy'is ir 19-metis Craigas Addisonas pripažinti kaltais, teismas jiems skyrė atitinkamai devynerių ir aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmes. Abu jauni vyrai kaltinimus neigė, tačiau teismas pripažino jų kaltę.

Remiantis bylos duomenimis, prieš dvejus metus balandžio pabaigoje du lietuviai ėjo po vakarojimo mieste Spaldingo „Double Street“ gatve, kaip juos užpuolė minėti du britai. Iš pradžių vienas iš lietuvių buvo užpultas iš už nugaros ir F. McCarthy'is ėmė jį spardyti.

C. Addisonas tuomet pargriovė kitą lietuvį vienu smūgiu, ir šis prarado sąmonę, ir ėmė jį spardyti į galvą. Netrūkus prisijungė F. McCarthy'is. Lietuviui per išpuolį į smegenis išsiliejo kraujas, lūžo nosis ir akiduobė. Galiausiai užpuolikai juokdamiesi pabėgo.

Nors britų advokatai juos teisino ir sakė, kad jie buvo jauni, o dabar esą pasitaisė, gailisi ir dirba, teismas jiems skyrė griežtas bausmes.

Anglija.lt