aA
Internetą užkariauja naujas iššūkis iš Kinijos – tūkstančiai žmonių internete skelbia nuotraukas, kaip jiems sekėsi priimti vadinamąjį „bambos iššūkį“, rašo „The Independent“.
Internetą užkariauja „bambos iššūkis“
© Socialinio tinklo nuotr.

Nuo trečiadienio, birželio 10 dienos, šia tema socialiniuose tinkluose susidomėjo mažiausiai 130 tūkst. žmonių, naujo iššūkio virusas sparčiausiai plinta Kinijos „Twitter“ versijoje – socialiniame tinkle „Weibo“.

Iššūkio esmė labai paprasta – reikia užlenkti ranką už nugaros ir pasiekti savo bambą, tokiu būdu įrodant, kad jūsų figūra nepriekaištinga. Jeigu to padaryti nepavyksta, kitas žingsnis – lieknėjimo programa, turinti trukti tol, kol šis iššūkis nebeatrodys neįveikiamas.

Nors dauguma iššūkį priima vien dėl smagumo, ekspertai perspėja, kad ši sparčiai plintanti mada nėra tokia nekalta, kaip kad gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Singapūre veikiančios moterų teisių gynimo organizacijos „Aware“ atstovė Jolene Tan teigia: „Keistos pozos ir linksmos nuotraukos iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti smagus dalykas, tačiau neretai tokie dalykai tampa nereikalingos konkurencijos ir nesaugumo priežastimi“.

Ekspertės teigimu, ši mada tarsi skirta patikrinti, ar konkrečios moters kūnas „pakankamai geras“, ir perspėja: „Mes siekiame įrodyti, kad universalaus grožio standarto nėra, visos be išimties moterys yra gražios, kad ir kokia jų figūra bebūtų“.

Yra ir teigiančių, kad šis iššūkis įveikiamas tikrai ne vien itin liekną kūną turintiems. Svarbiausia – lankstumas ir ilgos rankos.

Be to, šiam iššūkiui neatspiria ir vyrai. Vienas tikrai ne idealios figūros jaunas vyras taip pat nusprendė save išbandyti ir jo pastangos buvo įvertintos daugiau nei 10 tūkst. „patinka“.




www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.