aA
Vilniaus apygardos teismas dėl tarpininkavimo kyšininkaujant nuteisė buvusį Vilniaus vicemerą socialdemokratą Romą Adomavičių.
Romualdas Mikliušas, Romas Adomavičius
Romualdas Mikliušas, Romas Adomavičius
© DELFI / Valdas Kopūstas

Realaus laisvės atėmimo jis išvengs, nes skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė atidėta trejiems metams.

Nuosprendį penktadienį paskelbė bylą nagrinėjusi teisėja Virginija Švedienė.

Išklausyti nuosprendžio R.Adomavičius neatvyko. Jo advokatas Romualdas Mikliušas sakė, kad nuosprendis neabejotinai bus skundžiamas.

„Manau, kad tokioje byloje su tokiais įrodymai tokio nuosprendžio negali būti apskritai. Jeigu kas sekėte šitą bylą, tai žinote, kokie yra įrodymai - tai yra skandalinga byla, turbūt vienintelė teismų praktikoje iki šiol, kur yra tokie akivaizdūs ir aiškūs STT pareigūnų neteisėtų veiksmų įrodymai“, - teigė advokatas.

Pasak jo, R. Adomavičius į teismą penktadienio popietę neatvyko dėl sveikatos problemų.

Valstybinį kaltinimą palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Linas Kuprusevičius neskubėjo vertinti nuosprendžio, sakė dar nežinantis, ar jį skųs.

„Sprendimas negalutinis, kaip suprantate, bendrausime toliau, kol bus galutinis įsiteisėjęs sprendimas. Šiandien palikime taip, kaip yra“, - teigė jis.

V. Švedienė nuosprendį paskelbė tą pačią dieną, praėjus vos kelioms valandoms, kai paskutinį žodį pasakė kaltinamasis.

Nuosprendis per 20 gali būti apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui.

R. Adomavičius nuteistas už tai, kad 2012 metais tarėsi su bendrovės „Utenos melioracija“ interesams netiesiogiai atstovaujančiu buvusiu „Vilniaus vandenų“ vadovu Dariumi Norkumi jam duoti 40 tūkst. litų (11 tūkst. 584 eurų) kyšį. Pasak prokuroro, už tai jis žadėjo, jog bendrovė laimės 9 mln. litų (2,6 mln. eurų) vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų konkursą. Anot prokuroro, politikas taip pat provokavo duoti 5 proc. kyšį nuo viso projekto vertės.

Prokuroras L. Kuprusevičius siūlė R.Adomavičių pripažinti kaltu ir skirti jam penkerius metus laisvės atėmimo. R. Adomavičius kaltinimus vadino provokacija, prašė bylą nutraukti ir jį išteisinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.