aA
Tai, kad trečiadienį nuo kibernetinės atakos nukentėjusio kariuomenės Jungtinio štabo interneto puslapio informacija saugoma privačios įmonės serveriuose, yra aplaidumas, sako prezidentė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

„Tokie atvejai tiesiog išgrynina, kad į kai ką žiūrima pro pirštus, neskubama taisyti padėties. Pavyzdžiui, pats faktas, kad kariuomenės tinklalapį tvarkė privati įmonė, irgi kai ką pasako. Tai yra aplaidumas“, - žurnalistams Vilniuje penktadienį sakė prezidentė.

Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo svetainėje, į kurią įsilaužta trečiadienį, netaisyklinga lietuvių kalba paskelbta melaginga informacija apie pratybas „Kardo kirtis“, esą jų tikslas yra pasirengti Rusijos Karaliaučiaus srities aneksijai.

Krašto apsaugos ministerija yra nurodžiusi, jog internetiniam puslapiui serverį suteikia privati bendrovė, kuri prižiūri jo veikimą bei atsako už jo saugumą.

Pasak prezidentės, po šio incidento turės būti padarytos išvados. Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad valstybinių institucijų kibernetinį saugumą reikia toliau stiprinti.

Dalies valstybės įstaigų informacinių ir ryšių technologijų infrastruktūra, valstybės informacinių išteklių apsauga, e. valdžios paslaugų teikimu rūpinasi 1992 metais įsteigta ir Susisiekimo ministerijai pavaldi valstybės įmonė „Infostruktūra“.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.