aA
Dvi naktis iš eilės tą patį automobilį su draugužiais pavogti bandęs beveik nemokantis vairuoti 16-metis įkliuvo Šiaulių apskrities policijos pareigūnams, nespėjęs nieko sužaloti ar pasiųsti anapilin.
Chevrolet, asociatyvi nuotr.
© Gamintojo nuotr.

Policija inforemuoja, kad ši istorija prasidėjo nuo pamestų raktelių. 31-nerių metų šiaulietė prieš mėnesį pametė savo automobilio „Chevrolet“ raktelius. Pametė ir pamiršo imtis kokių nors priemonių automobiliui apsaugoti.

Raktelius radęs vienas Šiaulių vaikų globos namų auklėtinis savo draugužius iš tos pačios ugdymo įstaigos pakvietė vykti prie namo, kur buvo rasti rakteliai, ir paieškoti „Chevrolet“, kuriam tiktų rastieji rakteliai. Jaunuoliai pasvajojo, kad tada jie galėtų linksmai pasivažinėti miesto gatvėmis.

Birželio 9-osios vakare paaugliai atvyko į Šiaulių pietinį mikrorajoną ir Kviečių gatvėje surado „Chevrolet“, kurio rakteliai buvo jų kišenėje. Prie vairo sėdo Vaidas (vardas išgalvotas, - policijos pareigūnų pastaba), kuris vėliau kriminalistams prisipažino vairuoti mokąs menkai, nes tekę tik keletą kartų automobilį pavairuoti kaime.

Nuotykių ieškotojai pavažiavo į netoliese esančią Architektų gatvę, įsuko į kiemą ir išsigando akylai juos stebinčio žmogaus, kuris, vėlai grįžęs į namus, buvo nutaręs dar pasimėgauti cigaretės dūmu.

Išsigandę berniukai spruko iš automobilio, jį palikę likimo valiai.

Akylasis šiaulietis nusistebėjo tokiu reginiu ir paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Atvykę patruliai nustatė, kam priklauso pamestasis „Chevrolet“ ir pabeldė į jo savininkės duris, pranešdami, kad jos automobilis buvo pavogtas ir ką tik surastas.

Moterį policijos pareigūnų operatyvumas pradžiugino. Laiminga šiaulietė automobilį vėl pasistatė savo gyvenamojo namo kieme, net nepamąsčiusi, kad ilgapirščiai jos automobilio raktelių tai negrąžino.

Kitą vakarą Vaikų globos namų auklėtiniai vėl nerimo – taip rūpėjo automobiliu pralėkti Šiaulių gatvėmis. Naktį Vaidas su kitu ugdytiniu įsėlino į tą patį Kviečių gatvės kiemą, susirado tą patį „Chevrolet“ ir pradėjo jį stumti į gatvę. Laimei, tuo metu pro buto langą pažvelgė savininkės brolis ir pamatė iš kiemo išriedantį sesers automobilį.

Ant kojų sukelti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai labai operatyviai prisistatė nurodytu adresu ir pamatė „Chevrolet“, už kurio vairo sėdėjo Vaidas. Sprunkantį jaunuolį jie sulaikė vieno daugiabučio laiptinėje. Vaido draugužiui pavyko pasislėpti nakties tamsoje, nes jis dėjo į kojas, nelaukdamas kol policininkai priartės ir jį pamatys.

Vaidas savo svajonę įgyvendino – automobiliu pasivažinėjo, tik pasivažinėjimas svetimu automobiliu visada baigiasi areštinėje. Jam pradėtas ikiteisminis tyrimas, pareikštas įtarimas dėl vagystės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.