aA
JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose (JT) Samantha Power po susitikimo su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka Kijeve pareiškė, kad JT toliau darys spaudimą Rusijai dėl krizės Ukrainoje, skelbia "UAtoday".
Samantha Power
Samantha Power
© AFP/Scanpix

Savo ruožtu Ukrainos vadovas teigė, kad jo šalis iš paskutiniųjų stengiasi laikytis vasarį priimtos Minsko paliaubų sutarties.

Vizito metu S. Power aplankė Kijevo centre, Nepriklausomybės aikštėje esantį memorialą, skirtą Maidano aukoms atminti. Per provakarietiškus masinius protestus prieš prezidentą Viktorą Janukovyčių 2014 m. vasarį sostinėje Kijeve buvo nušauta apie 100 žmonių.

JAV ambasadorė tvirtino, kad JT pratęs Rusijai pritaikytas sankcijas dėl konflikto Ukrainoje. Be kita ko, ji pridūrė, kad nutraukti kovas Rytų Ukrainoje yra pagrindinis Jungtinių Valstijų prioritetas.

Nepaisant vasarį įsigaliojusių paliaubų, mūšiai Rytų Ukrainoje nerimsta. Abi pusės kaltina viena kitą paliaubų sutarties pažeidimais, o apie žuvusiuosius pranešama kone kasdien. Ilgiau nei metus besitęsiantis konfliktas Ukrainoje pareikalavo daugiau nei 6 400 žmonių gyvybių.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.