aA
Rusijos televizijos kanalo NTV žurnalistas iš Vokietijos Konstantinas Goldencvaigas paliko darbą minėtoje žiniasklaidos priemonėje.
Konstantinas Goldencvaigas
Konstantinas Goldencvaigas
© Stopkadras

Po žurnalisto interviu Vokietijos kanalui ZDF, kur papasakojo, kaip, anot jo, jaučiasi Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris nebuvo pakviestas į Didžiojo 7 (G7) viršūnių susitikimą Bavarijoje, žurnalistas skubiai atleistas, skelbia ru.focus.lv.

Kaip savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė žurnalistas, jis jau buvo senokai apsisprendęs palikti darbą rusų kanale. Esą nebegalėjo pakęsti cenzūros ir „propagandos beprotybės“.

Remiantis susitarimu, jis kanale turėjo dirbti dar kelias savaites, tačiau NTV valdžia po skandalingo K. Goldencvaigo interviu nusprendė bendradarbiavimą su žurnalistu skubiai nutraukti.

„Vakar tiesioginiame eteryje daviau itin atvirą interviu vienam Vokietijos televizijos kanalui, tai padariau prašomas kolegų. Kalbėjau apie tai, kaip, mano galva, jaučiasi Rusijos valdžia, kurią atstūmė Didysis septynetas (G7). Jau kitą rytą NTV vadovybė nusprendė (arba sprendimas buvo priimtas už ją) su manimi atsisveikinti iš karto, o ne už kelių savaičių, kaip buvo planuojama.

Puiki mintis, labai jums ačiū! Poelgis su manimi – pavyzdys, kuriuo ponai pademonstravo, kaip Rusijos televizijose dirba cenzūra, savicenzūra ir propaganda.

Dar kartą ačiū – atsiprašyti už gėdingą dalyvavimą šioje beprotybėje žymiai lengviau, kai už tave į vieną vietą surenka visas nuodėmes. Tikiuosi išvengti viešos diskusijos, kas ir kaip vyksta NTV ir kaip tokiomis sąlygomis sekasi kitiems puikiems adekvatiems žmonėms, kurie vis dar priversti dirbti tame nepriklausomame kanale“, – pabrėžė K. Goldencvaigas.

Ankstesniame įraše socialiniame tinkle žurnalistas rašė, kad NTV su pertraukomis iš viso išdirbo 12 metų.

„Prašau atleidimo, kad pastaruoju metu pats dalyvavau toje propagandinėje beprotybėje“, – parašė dabar jau buvęs NTV žurnalistas.

Kaip Vokietijos televizijai per interviu sakė žurnalistas, V. Putinas labai norėtų vėl būti pakviestas į G 7 viršūnių susitikimą. Norėdamas atkreipti Vakarų šalių lyderių dėmesį, tuo metu, kai Bavarijoje vyko viršūnių susitikimas, jis išvyko vizito į Italiją.

Žurnalistas V. Putino politiką pavadino „ciniška“, Rusijos valdantįjį režimą – „autoritariniu“ ir prilygino su „vėlyvuoju Brežnevo“ režimu. K. Goldencvaigas taip pat pareiškė, kad Rusija tiesiogiai suinteresuota konflikto Ukrainoje eskalavimu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.