aA
Sekmadienio rytą Londone mirė kino legenda seras Christopheris Lee. Aktoriui buvo 93 metai.
Mirė „Žiedų valdovo“ žvaigždė
© Stopkadras

Liūdną žinią apie juostos „Žiedų valdovas“ legendą, kuris filmavosi ir „Žvaigždžių karuose“, pranešė aktoriaus šeima, skelbia „The Telegraph“.

Skelbiama, kad aktorius mirė ligoninėje, kur pastarąsias tris savaites buvo gydomas dėl kvėpavimo sutrikimų ir širdies problemų.

Ch. Lee atliko Sarumano vaidmenį trilogijoje „Žiedų valdovas“.

„Aktorius mirė sekmadienį Londone, Vestminsterio ligoninėje“, - informuoja „The Telegraph“, remdamasis artimiausia Ch. Lee aplinka.

„Galiu patvirtinti, kad birželio 8 dieną mes išdavėme p.Christoferio Lee, mirusio birželio 7 dieną, mirties liudijimą“, – sakė Karališkojo Kensingtono ir Čelsio rajono Londone atstovė.

Ch. Lee yra sukūręs vaidmenų daugiau nei 250 filmų, tačiau žiūrovai geriausiai jį atsimena kaip vampyrą grafą Drakulą iš studijos „Hammer Horror“ filmų, sukurtų šeštajame ir septintajame dešimtmetyje.

Aktoriaus karjeros Ch.Lee nenutraukė ir vyresniame amžiuje, jis vaidino filmų trilogijoje „Žiedų valdovas“ ir dviejuose George'o Lucaso filmų „Žvaigždžių karai“ dalyse.

Didžiausią šlovę jam pelnė piktadarių vaidmenys.

Ch. Lee gimė Karališkųjų šaulių 60-ojo korpuso papulkininkio Geoffrey Trollope Lee ir grafienės Estelle Marie Carandini di Sarzano šeimoje 1922 metų gegužę. Antrojo pasaulinio karo metais jis tarnavo Karališkosiose karinėse oro pajėgose, vėliau – žvalgyboje. Bet aistra aktorystei jį atvedė į sceną, o paskui – į kinematografą.

Jis vaidino „Drakuloje“, „Trijuose muškietininkuose“, „Alisoje stebuklų šalyje“, „Žvaigždžių karuose“, daugelyje kitų filmų.

Ch. Lee – Britanijos imperijos ordino komandoras.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.