aA
Viešvilės vaikų globos namų direktoriaus Algimanto Liaudaičio, kuriam mestas pedofilijos šešėlis, baudžiamoji byla jau teisme.
Viešvilės vaikų namų direktoriui – nauji kaltinimai
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Paaiškėjo, ir kuo tiksliai kaltinamas iki šiol į teisėsaugos akiratį nepatekęs, gera reputacija garsėjęs trijų vaikų tėvas – jam pateikti kaltinimai net pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius.

„Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta“, – trečiadienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo metu A. Liaudaičiui buvo paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų paėmimas.

Byla jau teisme

Galimos pedofilijos istorija į viešumą pateko šių metų kovą. Paaiškėjo, kad prokurorai atlieka tyrimą dėl galimos pedofilijos ir berniukų išnaudojimo Viešvilės globos namuose.

Šią savaitę baudžiamoji byla perduota Jurbarko rajono teismui, o A. Liaudaičiui kaltinimai pareikšti pagal keturis BK straipsnius – dėl seksualinio priekabiavimo (BK 152 str.), jaunesnio nei šešiolikos metų asmens tvirkinimo (BK 153 str.), dėl vaiko įtraukimo girtauti (BK 161 str.) ir disponavimo pornografinio turinio dalykais (BK 309 str.).

Griežčiausia atsakomybė – iki 5 metų nelaisvės – gresia už nusižengimus numatytus 153-ajame ir 309-ajame straipsniuose.

Byla jau perduota teismui, tačiau pirmojo posėdžio data dar nepaskirta.

Gyventojai kaltinimais netiki

DELFI žurnalistai Viešvilėje lankėsi kovo viduryje, kai paaiškėjo, jog įtarimai pareikšti 57 metų A. Liaudaičiui.

„Aš globos namuose dirbau 30 metų, dabar jau esu pensijoje. Galiu tikrai pasakyti, kad jokio išnaudojimo nėra. Geriau reikėtų kalbėti apie tai, ką vaikai matė savo šeimose“, - pasakoja buvusi Viešvilės globos namų darbuotoja.

Tačiau prokurorai surinko pakankamai duomenų, kad byla būtų perduota teismui.

Šiuo metu Viešvilės globos namuose gyvena 49 vaikai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.