aA
Antradienį JAV iždo sekretorius Jacobas Lewis susitiko su Ukrainos pirmininku Arsenijumi Jaceniuku bei finansų ministre Natalija Jaresko ir patikino juos, kad Didžiojo septyneto valstybės pasirengusios įvesti naujų sankcijų Rusijai.
Ukrainai – pažadas iš JAV
© AP/Scanpix

Apie tai praneša unian.net. remdamasis „Bloomberg“ informacija.

„JAV ir mūsų G7 sąjungininkės pasirengusios įvesti papildomų sankcijų Rusijai, jei to prireiks atsakant į agresyvius jos veiksmu Ukrainos Rytuose“, – pareiškė J. Lewis.

Rusija kategoriškai neigia Vakarų šalių kaltinimus kišimusi į konfliktą Ukrainos Rytuose.

Antradienį A. Jaceniukas ir N. Jaresko susitiko su daugeliu aukšto rango oficialių asmenų Vašingtone, taip pat ir su valstybės sekretoriaus Tony‘o Blinkeno pavaduotoju, grupe JAV senatorių. Buvo aptariamas programų reformos realizavimas ir Ukrainos skolos privatiems kreditoriams restruktūrizavimas.

Anksčiau „Unian“ pranešė, kad Ukrainos premjeras A. Jaceniukas paragino amerikiečių investuotojus dalyvauti valstybei priklausančių objektų Ukrainoje privatizavime, kuris planuojamas antrą šių metų pusmetį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.