aA
Rusijos ir Egipto karo laivai pirmą kartą savo istorijoje Viduržemio jūroje pradeda bendras jūrines pratybas. Nesiliaujant kruviniems konfliktams Sirijoje ir Jemene, pajėgos iki birželio 14 dienos mokysis bendradarbiauti kovoje su teroru, pirmadienį agentūrai TASS pareiškė Rusijos karinio jūrų laivyno atstovas Igoris Dygala.
Pirmą kartą istorijoje – bendros Egipto ir Rusijos karinės pratybos
© RIA/Scanpix

Anot jo, bus mokomasi apšaudyti priešiškus laivus ir apsaugoti svarbius jūrų kelius. Rusija ir Egiptas kovą susitarė dėl glaudesnio bendradarbiavimo ir karinėje srityje.

Rusijos karinis laivynas į manevrus, be kita ko, siunčia raketinį kreiserį „Maskva“, mažą raketinį laivą ant oro pagalvės „Samum“ bei vilkiką „MB-31“, sakė I. Dygala. Egiptas pratybose dalyvauja su fregatomis, patruliniais laivais ir F-16 naikintuvais. Abiejų šalių karininkai pratybas stebės iš būstinės Egipto Aleksandrijos uostamiestyje.

Pratybos vyks netoli Rusijos karinio jūrų laivyno bazės Tartuse, Sirijoje, Maskvoje sakė kariuomenės atstovas. Tai leis pasimokyti ir Rusijos piliečių evakuacijos iš pavojaus zonos, jei mūšiai Sirijoje dar labiau paaštrėtų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.