aA
Pietų Afrikos Respublikos (PAR) valstybės kaltintojų apeliacija dėl parolimpinio sporto žvaigždei Oscarui Pistoriui skirto nuosprendžio sugriežtinimo ir bausmės už jo draugės nužudymą bus nagrinėjama lapkričio mėnesį, pirmadienį pranešė Aukščiausiasis Teismas.
Oscaras Pistorius
Oscaras Pistorius
© AFP/Scanpix

Teismas pernai pripažino 28 metų kaltinamąjį abiejų kojų neturintį bėgiką kaltu dėl netyčinės žmogžudystės, o ne tyčinio savo draugės Reevos Steenkamp nužudymo, kaip reikalavo prokurorai, ir skyrė jam penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

O. Pistorius savo 29 metų draugę R.Steenkamp pro užrakintas tualeto duris nušovė 2013 metų Šv.Valentino dieną. Jis tvirtino palaikęs ją įsibrovėliu.

Iš skirtos penkerių metų kalėjimo bausmės O. Pistorius už grotų gali praleisti tik šeštadalį, po dešimties mėnesių, rugpjūtyje, jam gali būti skirtas namų areštas; vadinasi, didžiąją bausmės dalį jis atliktų namuose.

Valstybės kaltintojai siekia, kad nuteistasis praleistų daugiau laiko už grotų.

„Konkreti data dar nenustatyta, bet galime patvirtinti, kad apeliacija bus nagrinėjama šių metų lapkričio mėnesį“, – sakė vienas Aukščiausio Teismo pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

O.Pistoriaus advokatai nesėkmingai mėgino blokuoti apeliaciją tvirtindami, kad nuosprendis byloje buvo paskelbtas remiantis teismui pateiktais faktais, todėl negali būti ginčijamas.

Tuo metu prokurorai sako, kad sportininkas sąmoningai ketino nužudyti savo 29 metų draugę ir realybės šou žvaigždę, kai konflikto metu paleido šūvius pro užrakintas tualeto duris savo prabangiuose namuose Pretorijoje.

Jeigu apeliacinis teismas pripažins jį kaltu dėl tyčinio nužudymo, O.Pistoriui, kuris dėl spyruoklinių protezų iš anglies pluošto buvo pramintas Bėgiku su geležtėmis, grės mažiausiai 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.