aA
Birželio 7 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės ir Patrulių būrio pareigūnai net penkiose patikrinimui sustabdytuose automobiliuose rado įvairios kilmės narkotinių medžiagų ir sulaikė 7 asmenis.
Iš kaimo turizmo sodybos išvažiuojančius narkotikų mėgėjus pasitiko policija
© Vilniaus aps. VPK nuotr.

Visi sulaikytieji važiavo iš tos pačios kaimo turizmo sodybos, esančios Švenčionių r., prie Pailgio ežero. Sekmadienį kompanija ėmė skirstytis, o kelyje jų laukė pareigūnai.

Apie 12 val. Švenčionių r., Magūnų sen., pirmieji įkliuvo automobiliu „Toyota“ važiavę vyrai – 1982 m. gimę vairuotojas ir keleivis. Pastarojo kelnių kišenėje pareigūnai rado metalinę dėžutę, kurioje buvo keturi polietileniniai maišeliai su augalinės kilmės narkotine medžiaga. Vairuotojas taip pat prisipažino, turįs narkotinės medžiagos – kanapių.

Apie 12.20 val. sustabdyto automobilio „Peogeot 407“ keleivė (gimusi 1987 m.) patruliams parodė du polietileninius maišelius su narkotine medžiaga. Viename jų buvo žalios spalvos galbūt hašišo tabletė, kitame – baltos spalvos galbūt narkotinių medžiagų likučiai. Moteris paaiškino, kad narkotinės medžiagos priklauso jai.

Po valandos patruliai pastebėjo einančią merginą (gim. 1997 m.). Pareigūnams paklausus, ar ji turinti narkotinių medžiagų, mergina atsakė neigiamai. Paviršutinės apžiūros metu jos telefono dėkle buvo rastas polietileninis maišelis su augalinės kilmės žalia, narkotine medžiaga, kaip įtariama, kanapėmis.

Apie 13.40 val. sustabdyto automobilio „Audi“ keleivės (gimusios 1992 m.) piniginėje patruliai rado polietileninį maišelį su augalinės kilmės žalia narkotine medžiaga, kaip įtariama, kanapėmis.

Apie 14 val. sustabdyto automobilio „Fiat Punto“ vairuotojas (gim. 1987 m.) taip pat turėjo narkotinių medžiagų – po liežuviu dedamas narkotines LSD „markutes“ bei į foliją įsuktą augalinės kilmės žalios spalvos narkotinę medžiagą, kaip įtariama, kanapes.

Visi asmenys buvo sulaikyti ir pristatyti į Švenčionių rajono policijos komisariatą. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 14.15 val. pareigūnai sustabdė automobilį „Toyota Yaris“, jį vairavo 1993 m. gimusi mergina. Automobilyje patruliai aptiko didelį kiekį galbūt narkotinių medžiagų ir 1 310 eurų įvairiomis kupiūromis. Kaip vėliau paaiškėjo, šios narkotinės medžiagos ir pinigai priklausė 1984 m. gimusiam vyrui. Jis pristatytas į Švenčionių policiją ir uždarytas į areštinę. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu vyrui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.