aA
Mūšis tarp Antiteroristinės operacijos kovotojų ir separatistų šalia Donecko srityje esančios Marjinkos pasibaigė.
Ukrainoje – aršios kovos
© AFP/Scanpix

Apie tai asmeninėje socialinio tinklo paskyroje pranešė savanorių bataliono „Kijev-1“ koordinatorius Jevgenijus Dejdejus, rašo UNIAN.

„Mūšis baigėsi. Separatistai patyrė reikšmingų netekčių – daug sužeistųjų, yra žuvusiųjų. Be to, nukautas priešo šarvuotis“, - praneša J. Dejdejus.

Jo pateikiama informacija, koviniuose veiksmuose taikūs gyventojai ir Antiteroristinės operacijos kovotojai nebuvo sužeisti.

„Dabar aplink Marjinką ir vėl ramu“, - pridūrė jis.

Kiek anksčiau pranešta, kad „Donecko liaudies respublikos“ separatistai ir vėl atakavo Antiteroristinės operacijos pajėgas Donecko srityje esančioje Marjinkoje.

Vyksta mūšis, separatistai aktyviai naudoja ugnies paleidimo sistemas „Grad“, tankus, minosvaidžius ir savaeiges kovos mašinas, praneša podrobnosti.ua.

„Dirba tankai ir minosvaidžiai. Vyksta artimasis mūšis. Atlaikysime! Privalome atlaikyti! Garbė Ukrainai!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo bataliono „Kijev-1“ vadas Jevgenijus Dejdejus.

Taip pat pranešama apie veiksmus, nukreiptus prieš Ukrainos reaktyvinę artileriją.

„Mūšis Marjinkoje. Į mus lėkė „Grad“. Dabar imtasi savaeigių kovos mašinų. Visur dūmai“, – „Facebook“ rašo įvykių liudininkė Oksana Čiorna.

Maža to, panešama apie situacijos paaštrėjimą Artemivsko kryptimi. Separatistai panaudojo tankus.

D. Tymčukas: tai tik grandiozinio plano pradžia

Separatistų ir Rusijos pajėgų Donbase vadovybė Marjinkos, esančios Donecko srityje, ataką vertino kaip grandiozinio plano pulti Kurachovės šiluminę jėgainę pradžią, savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia „Informacinio pasipriešinimo“ grupės koordinatorius Dmirtius Tymčukas, informuoja podrobnosti.ua.

Be to, po nesėkme pasibaigusios Marjinkos atakos separatistai ir toliau aktyviai apšaudo Ukrainos pajėgų pozicijas.

Anot D. Tymčuko, prieš prasidedant didelio masto operacijai, siekiant perimti Kurachovės šiluminės jėgainės kontrolę, separatistai į Donecko rajoną perdislokavo du motorizuotus šaulių batalionus: vienas buvo perkeltas į Donecko Petrovskio rajoną, o kitas – į šiaurines teritorijas.

Vėliau pajėgos sustiprintos tankais, o operacijos pradžioje – dar viena artilerijos grupe.

Skelbiama, kad minėtieji pajėgų perkėlimai buvo atlikti „ruošiantis Pergalės dienai gegužės 9 dieną“.

„Pastarosiomis paromis Marjinkos ir Krasnohorivkos rajonuose pastebimas snaiperių veiklos suaktyvėjimas, taip pat aktyviau veikia separatistų diversinės grupės“, – teigiama D. Tymčuko pranešime.

Birželio 8 dieną D. Tymčukas pranešė, kad prie Donecko iš Amvrosijivkos pusės iš Rusijos teritorijos atvyko taktinė savanorių iš Rusijos grupė, naujų tankų ir „Grad“ sistemų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.