aA
Nuo pirmadienio Lietuva Jungtiniuose Arabų Emyratuose turi naują konsulą - buvusį Užsienio reikalų ministerijos Valstybinio ir diplomatinio protokolo tarnybos direktoriaus pavaduotoją Valterį Baliukonį.
Jis Jungtiniuose Arabų Emyratuose eis generalinio konsulo pareigas.

V. Baliukonis Užsienio reikalų ministerijoje dirba nuo 1995-ųjų metų, jis turi pirmojo sekretoriaus diplomatinį rangą.

Konsulo vieta Jungtiniuose Arabų Emyratuose liko laisva, kai tuometinis Lietuvos konsulas Gvidas Kerušauskas pavasarį buvo paskelbtas nepageidaujamu toje šalyje.

Konsulas iš JAE buvo atšauktas balandžio pabaigoje, kai ten po incidento buvo paskelbtas persona non grata.

G. Kerušauskas kovo 25 dieną Dubajuje, statydamas automobilį prie "Marine Beach" klubo pastato, truputį užkliudė kitą automobilį ir įsivėlė į ginčus su klubo apsauga.

Kadangi konsulas prieš tai vykusiame renginyje buvo gėręs alkoholinių gėrimų, policija jam neleido toliau vairuoti.

Islamo šalyse alkoholio vartojimas yra labai ribojamas, todėl diplomatas savo elgesiu pažeidė griežtus buvimo tokioje šalyje įstatymus ir buvo paskelbtas nepageidaujamu asmeniu.

Po šio incidento G. Kerušauskas buvo atšauktas iš Jungtinių Arabų Emyratų, o Užsienio reikalų ministras pažemino jo diplomatinį rangą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.