aA
Sekmadienį vykusiuose pakartotiniuose Širvintų rajono mero rinkimuose nugalėjo laikinoji rajono merė „darbietė“ Živilė Pinskuvienė.
Ž. Pinskuvienė laimėjo
© DELFI / Kiril Čachovskij

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus visose rinkimų apylinkėse, Ž.Pinskuvienė surinko 67,17 proc. balsų ir aplenkė antroje vietoje likusį socialdemokratų atstovą buvusį vicemerą Andrių Jozonį (11,99 proc. balsų).

Pagal įstatymą, vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktu laikomas tas kandidatas į savivaldybės tarybos narius – merus, kuris pirmą kartą balsuojant gavo daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų, jeigu rinkimuose dalyvavo ne mažiau kaip 40 procentų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų.

Pakartotiniuose rinkimuose Širvintose dalyvavo 50,93 proc. rinkėjų.

Iš viso dėl mero posto sekmadienį varžėsi septyni kandidatai.

Kovą VRK dėl šiurkščių pažeidimų panaikino Širvintų rajono mero rinkimų rezultatus.

Antrajame ture čia „darbietė“ Ž.Pinskuvienė (55,44 proc.) buvo nugalėjusi socialdemokratą A.Jozonį (43,58 proc.), bet teisėsauga įtaria, kad galėjo būti papirkta apie 50 rinkėjų, siekiant, kad jie balsuotų už Darbo partijos kandidatę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.