aA
Rusijos karinės vadovybės nurodymu vyksta tyrimas dėl sekmadienį televizijos parodyto reportažo iš Chankalos, kur yra Jungtinės federalinių pajėgų grupuotės štabas. Tai pirmadienį interviu agentūrai "Interfax" pranešė Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vado pirmasis pavaduotojas generolas pulkininkas Valerijus Manilovas.
Drauge jis mano, jog, sprendžiant iš preliminarių duomenų, incidentą, parodytą siužete, inspiravo patys NTV žurnalistai.

Generolas pažymėjo, jog laidos komentaras taip pat neatitinka tikrovės. Į Gynybos ministeriją niekas iš televizijos kompanijos atstovų nesikreipė, pabrėžė jis.

V. Manilovas taip pat mano, jog "neprisistatęs ypatingosios paskirties milicijos būrio (OMON) vadas, kuris buvo parodytas siužete, sprendžiant iš visko yra fiktyvus asmuo".

Generolas taip pat pažymėjo, kad NTV korespondentas "šiurkščiai pažeidė buvimo ir darbo kovos veiksmų zonoje karinės dalies terotorijoje tvarką".

V. Manilovas mano, kad incidentą sukėlė patys NTV žurnalistai.

"Mes tai siejame su konkrečiu korespondentu, o ne su televizijos kanalu, su kuriuo Gynybos ministerija ir ateityje ketina glaudžiai bendradarbiauti", pažymėjo karinės žinybos atstovas.

Čečėnijoje Rusijos televizijos NTV filmavimo grupei kariškiai darė didelį spaudimą ir sužlugdė jų reportažą tiesioginei laidai "Itogi".

Drauge, kaip pranešama rytinėse NTV laidose, žurnalistams buvo grasinama areštu ir panaudoti ginklą. Pranešama, kad korespondentui Vadimui Fefilovui nežinomas asmuo uždengė kamerą ir neleido dirbti.

Sekmadienio pavakarę savaitinėje analitinėje laidoje "Itogi" buvo numatytas pokalbis su buvusiu Čečėnijos administracijos vadovo pirmuoju pavaduotoju Bislanu Gantamirovu. Jis žadėjo pakomentuoti respublikos administracijos vadovo Achmado Kadyrovo pareikštą kritiką dėl federalinių pajėgų veiksmų Čečėnijoje ir vietovių masinių "valymų".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.