aA
Iki Naujųjų metų Didžiosios Britanijos jūrų pėstininkams, sudarantiems tautinių saugumo pajėgų Afganistane avangardą, pastiprinimas tikriausiai nebus atsiųstas, sekmadienį pranešė britų pareigūnas.
Kabule rengiamasi dislokuoti naujus dalinius, "tačiau bent jau iki mėnesio galo tai nevyks", - pareiškė Didžiosios Britanijos ambasados Afganistane atstovas spaudai Paulas Sykes.

"Tikimės, jog tuo metu bus imtasi tolesnių veiksmų", - sakė jis. Kito šaltinio teigimu, šiuo metu tariamasi dėl tarptautinių saugumo pajėgų kontingento didinimo su afganų pareigūnais bei 19 šalių, pareiškusių norą siųsti savo karius į Afganistaną.

Tuo tarpu Kabule misiją atlikusi britų specialiųjų pajėgų A grupė jau išvyko iš Afganistano sostinės, nes nerado kur apsistoti, sakė britų diplomatas.

Britanijos jūrų pėstininkai atsitraukė atgal į Bagramo oro bazę, maždaug už 40 kilometrų į šiaurę nuo Kabulo. Prieš tai jie padėjo užtikrinti saugumą šeštadienį vykusios potalibaninės vyriausybės inauguracijos metu, teigė P.Sykesas.

P.Sykeso teigimu, maždaug 30 iš ketvirtadienį iš Artimųjų Rytų į Bagramo oro bazę atskridusių jūrų pėstininkų penktadienio naktį miegojo ant ambasados grindų. Pasak jo, kariai išvyko šeštadienį vakare. "Jie negali čia įsikurti, čia nėra vietos", - sakė ambasados atstovas spaudai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.