aA
Šuo
Šuo
Anot Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Klaipėdos rajono filialo vadovės Aušros Syminienės, iki gruodžio 22 dienos rajone iš viso jau patvirtinti 32 pasiutligės židiniai, o prieš mėnesį jų buvo 26. Tokiu būdu pasiutligės plitimo mastai labai išsiplėtė ir viršijo net praėjusiais metais užfiksuotą rekordinį pasiutligės atvejų skaičių.

A.Syminienė pažymėjo, jog žmonės vis dar nežino, kaip reikia elgtis, jei nepavyko išvengti kontakto su pasiutusiu gyvūnu. Saugumo sumetimais Klaipėdos rajono gyventojams rekomenduojama nedelsiant paskiepyti visus savo augintinius, o po tokio kontakto ir patiems nedelsiant kreiptis į medikus.

ELTA primena, jog pernai Klaipėdos rajone buvo užfiksuota 30 pasiutligės židinių. Siekiant sustabdyti plitimą buvo imtasi oralinės vakcinacijos, šaudydami medžiotojai reguliavo laukinės faunos skaičių. Šiemet tai nebuvo padaryta, oralinei laukinių gyvūnų vakcinacijai Vyriausybė lėšų neskyrė.

Šiemet Klaipėdos rajone gydymas vakcinacija jau skirtas 205 žmonėms, nuo pasiutlige užsikrėtusių gyvūnų nukentėjo 124 žmonės. Visoje Klaipėdos apskrityje iki gruodžio 22 dienos užregistruoti 78 pasiutligės židiniai. Daugiausiai jų yra Klaipėdos rajone, 25 - Šilutės, 8 - Skuodo, 8 - Kretingos rajonuose, 3 - Klaipėdoje ir 2 Palangoje.

1994-1995 metais Klaipėdos rajone išvis nebuvo užregistruota pasiutligės atvejų, tačiau 1996 metais- 2, 1997- 6, 1999- 15, 2000- 30 patvirtintų pasiutligės atvejų. Šiemet jų skaičius siekia 26. Laiku nepradėjus gydymo pasiutlige užsikrėtęs žmogus miršta.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.