aA
Baltarusijos profsąjungų federacijos Tarybos prezidiumas šeštadienį sušaukė skubų posėdį, kuriame svarstys Vladimiro Gončiariko atsistatydinimo iš šios organizacijos pirmininko posto klausimą. Sušaukti posėdį paskatino prezidento administracijos grasinimas: arba V.Gončarikas, pagrindinis Aleksandro Lukašenkos varžovas per rugsėjį vykusius šalies vadovo rinkimus, pasitraukia, arba bus pasirašytas įsakas dėl profsąjungų turto nacionalizavimo.
Šiuo metu Baltarusijoje plačiai diskutuojama dėl vyriausybės nutarimo, kuriuo panaikinami profsąjungų nario mokesčių atskaitymai iš darbuotojų atlyginimo ir pereinama prie tvarkos, kai juos mokės patys profsąjungų darbuotojai.

Ankstesnė sistema sugriauta, naujai sukurti reikia laiko. Vieni protestuoja prieš šį nutarimą, o kiti mano, jog reikia glaudžiau bendradarbiauti su šalies vadovybe, ieškoti būdų susitikti su premjeru Genadijumi Novickiu ar prezidentu A.Lukašenka, kad šis neteisėtas dokumentas būtų panaikintas.

Kai kurie profsąjungų nariai įsitikinę, jog įsakas dėl profsąjungų turto bus pasirašytas nepriklausomai nuo to, koks bus V.Gončariko likimas, jei jau valdžia užsibrėžė tikslą pakeisti profsąjungų statusą ir paversti jas valstybinėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.