aA
Japonijos pakrančių apsaugos laivas šeštadienį apšaudė nežinomą laivą, kuris įplaukė į Japonijos 200 mylių išskirtinę ekonominę zoną ir nepaisė jų reikalavimo sustoti, pranešė Japonijos pakrančių apsaugos atstovė spaudai.
Laivas
Laivas
Nežinomai šaliai priklausantis laivas sustojo, nes užsidegė nuo pakrančių apsaugos laivo paleistų šūvių, sakė atstovė spaudai.

Japonijos pakrančių apsauga laivą pastebėjo 240 kilometrų nuo Amamijo salos, Japonijos pietvakariuose.

Nors laivas neįplaukė į Japonijos teritorinius vandenis, pakrantės apsauga pradėjo jį persekioti, nes jis pateko į išskirtinę Japonijos ekonominę zoną, kiek anksčiau pranešė pakrantės apsaugos pareigūnas.

Japonija imasi labai griežtų priemonių prieš nepažįstamus laivus po to, kai 1999 metų kovo mėnesį šalies vandenyse Japonijos jūroje buvo pastebėti du nežinomi laivai, kurie, kaip manoma, šnipinėjo Šiaurės Korėjai.

Japonijos pajėgoms paleidus perspėjamuosius šūvius laivai dingo. Vėliau Tokijas pranešė, kad laivai išplaukė į Šiaurės Korėjos uostą, tačiau Pchenjanas paneigė bet kokį savo ryšį su incidentu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.