aA
Pasak bendrovės “WebSideStory” atlikto tyrimo rezultatų, operacijų sistemai “Linux” per tris metus nepavyko užimti geresnės pozicijos asmeninių kompiuterių rinkoje. “Linux” kiekvienais metais užimdavo nuo 0,2 iki 0,3 procento rinkos, o iki šių metų gruodžio 17 dienos “Linux” buvo įdiegta tik 0,24 procento visų asmeninių kompiuterių. 98 procentus visų asmeninių kompiuterių rinkos pasidalijo bendrovės “Microsoft” ir “Apple”.
Linux
Statistika apskaičiuota pagal 125 tūstančius tinklapių, naudojančių bendrovės teikiamą “HitBox” paslaugą. Bendras tyrime dalyvavusių internautų skaičius kasdieną viršydavo 80 milijonų. “WebSideStory” specialistų nuomone, to pakanka norint nustatyti padėtį operacijų sistemų rinkoje.

Tyrimas susilaukė ir kritikos. Kritikavę specialistai teigė, jog dėl “HitBox” savybių, į tyrimą buvo įtrauktos tik operacijų sistemoje “Windows” sukurtos interneto svetainės. Tačiau tokių apribojimų neturinčios paslaugos “Spylog” gauti duomenys taip pat labai panašūs. Per laikotarpį nuo 2000 metų sausio pirmos dienos iki šių metų gruodžio 17 dienos, tik nuo 0,19 iki 0,69 procento internautų atiduodavo savo balsą “Linux” operacijų sistemai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.