aA
Indija šeštadienį pareiškė, jog jos karinių pajėgų perkėlimas prie sienos su Pakistanu yra "atsargumo priemonės", kurių imamasi atsižvelgus į suaktyvintą kaimyninio Pakistano karinę parengtį.
"Stebėdami Pakistano karinių pajėgų sustiprinimą įvairiose sektoriuose nuo Kašmyro iki Radžastano šalia pasienio ir Kontrolės linijos, mes ėmėmės atsargumo priemonių", - teigė Indijos kariuomenės atstovas spaudai.

Kontrolės linija yra faktinė siena, šiuo metu padalijusi Kašmyro sritį tarp Indijos ir Pakistano. Šeštadienį Pakistanas pareiškė, kad Indija perkėlė savo karius prie sienos "į labai agresyvią padėtį".

"Per pastarąsias 12 valandų Indijos kariai dideliais kontingentais paliko savo įprastas dislokavimo vietas ir persikėlė arčiau pasienio ir Kontrolės linijos", - tvirtino aukštas Pakistano karinis pareigūnas Islamabade, nenorėjęs skelbti pavardės.

Abi šalys suaktyvino savo pajėgų karinę parengtį po gruodžio 13 dienos tragiško išpuolio Indijos parlamento pastatų komplekse, kurį surengė 5 kovotojai. Delis įtaria, jog jie priklausė Pakistane įsikūrusioms ekstremistinėms grupuotėms "Lashkar-e-Taiba" ir "Jaish-e-Mohammad".

Penktadienį Indija atšaukė savo ambasadorių Islamabade. Be to, šalies vyriausybė taip pat nutarė nuo sausio 1 dienos nutraukti autobusų ir traukinių eismą tarp abiejų šalių. Tokiais žingsniais Indija tikisi priversti Pakistaną išformuoti šioje šalyje įsikūrusias ekstremistų grupes bei suimti jų vadovus.

Tuo tarpu Pakistanas tvirtina neturįs nieko bendra su išpuoliu prieš Indijos parlamentą ir siūlėsi Deliui atlikti bendrą šio incidento tyrimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.