aA
Šeštadienį ryte Grozne, prie pat vyriausybės pastatų komplekso, nugriaudėjo galingas sprogimas. Vagonas, kuriame buvo įsikūrusi kavinė, sudraskytas į gabalus.
Kaip pranešė miesto Lenino rajono vidaus reikalų skyrius, sužeisti kavinėje, kurią paprastai lanko netoliese dislokuotų federalinių pajėgų dalinių kariškiai, dirbę vyras ir moteris. Sprogimo metu vagonas buvo tuščias, todėl išvengta didelių aukų.

Pagrindinė šio incidento versija - dujų sprogimas, tačiau neatmetama ir teroro akto ar konkurencinės kovos dėl teisės prekiauti šioje vietoje galimybė.

Dėl sprogimo fakto prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą. Įvykio vietoje dirba Čečėnijos prokuroro Vsevolodo Černovo vadovaujama operatyvinė tardytojų brigada.

Šeštadienio naktį Grozne buvo įvykdytas dar vienas nusikaltimas - įžūliai užpultas respublikos administracijos ir vyriausybės darbuotojų tarnybinis autobusas, kuriuo šie grįžo į namus.

Veidų neslėpę ginkluoti banditai pradėjo šaudyti tiesiog salone, iškratė visus keleivius ir atėmė iš jų pinigus, brangenybes, dokumentus, raktus. Nusikaltimas įvykdytas pačiame Grozno centre už 200 metrų nuo federalinių pajėgų kontrolės posto.

Pasak Čečėnijos administracijos spaudos tarnybos, apiplėšimas truko apie 20 minučių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.