aA
Savo bute Marijampolėje buvo aptikta negyva namo bendrijos buhalterė. Manoma, kad moterį uždusino plėšikas, ant burnos jai užrišęs užuolaidą. Ketvirtadienį J.Ambrazevičiaus-Brazaičio 23-iojo namo laiptinėse kabojo skelbimai, jog tą dieną bus renkami mokesčiai. Vieta ir laikas nebuvo nurodyti.
Tačiau visi gyventojai žinojo, kad pinigus reikia nunešti į 74 metų Reginos Aržuolaitytės butą. Vieniša pensininkė namuose būdavo visą dieną.

Po pietų viena kaimynė nusprendė R.Aržuolaitytei nunešti numegztą šaliką. Moteris ilgokai skambino, tačiau durų niekas neatidarė. Kaimynė netikrino, ar durys buvo užrakintos.

Po kurio laiko gretimos laiptinės gyventoja ketino susimokėti mokesčius. Moteris pravėrė R.Aržuolaitytės buto duris, tačiau toliau žengti nedrįso. Moterį išgąsdino sujaukto buto vaizdas.

Kaimynė ilgokai skambino į kitų gyventojų butų duris, norėdama pasikviesti ką nors į pagalbą, nes įtarė nelaimę. Tuo metu - apie 15 valandą 30 minučių - dauguma šio namo gyventojų buvo darbe. Atvykę pareigūnai viename kambaryje ant grindų aptiko surištą negyvą R.Aržuolaitytę.

Kol kas neaišku, ką pagrobė ant aukos burnos užuolaidą užrišęs plėšikas. Vienišos moters butas buvo apverstas aukštyn kojomis. Manoma, kad iki tragedijos buhalterei mokesčius buvo atnešę vos kelių butų gyventojai.

"Lietuvos rytas"