aA
Uostamiesčio gyventojai žiemą dažnai pavydi vilniečiams ir kauniečiams dėl šiuos dosniai lepinančio sniego ir speigo. Kai sostinėje sninga, pajūryje tradiciškai lyja ir šėlsta audra. Penktadienio rytmetį klaipėdiečiai apstulbo netikėtai užklupti žiemos - besimaišanti su dangum ir sniegu žemė mažai kam suteikė džiaugsmo.
Sniegas
Sniegas
© "Lietuvos žinios"

Stiprus vėjas, kurio gūsiai siekė iki 27 metrų per sekundę, sutrikdė ne tik rytą į darbą skubančių žmonių planus, bet ir paralyžiavo uosto darbą. Dėl siaučiančios stichijos linijinių keltų eismas nesutriko, tačiau išoriniame reide pūgos pabaigos laukė net 5 tanklaiviai. Koordinacinis gelbėjimo centras iš jūroje esančių laivų pranešimų apie nelaimes negavo.

Į tarnybą nuosavais automobiliais skubantys klaipėdiečiai vakar stipriai vėlavo dėl užpustytų nevalomų kelių. ėmonės vieni kitiems altruistiškai gelbėjo stūmė mašinas iš pusnių. 8 valandą ryto Klaipėdos gatvėse nebuvo matyti nė vieno sniego valytuvo.

Pūga siautė iki 13 valandos. Tada pagrindinėse gatvėse darbavosi 16 sniego valymo mašinų. Deja, išvalytos buvo tik didžiausios gatvės. Iš kiemų išvažiuoti žmonės galėjo tik prasikasę kelią. Šalutinių kelių komunalininkai nevalė.

Panaši situacija susidarė ir Klaipėdos regione. Pagrindiniai keliai buvo valomi, o šalutiniai - ne. Atrodo, jog netikėtai Klaipėdą užklupusiai žiemai uostamiesčio tarnybos nebuvo pasirengusios.

Iki 14 valandos uostas buvo uždarytas, nedirbo abi keltų perkėlos. Tik vėjui nurimus 13 valandą buvo atnaujinta senosios perkėlos veikla, tad Neringoje gyvenančius ir su reikalais į "didžiąją žemę" vykusius žmones pūga ankstų penktadienio rytmetį buvo įkalinusi Smiltynėje.

Iki 14 valandos uostamiesčio kelių policijoje užregistruota 15 eismo įvykių. Specialistai teigė, jog dauguma avarijų įvyko dėl ypač blogo matomumo ir dėl blogai valomų kelių. Klaipėdos rajone, autostradoje Klaipėda-Vilnius, prie aviaeskadrilės, dėl blogų oro ir eismo sąlygų susidūrė apie 13 lengvųjų automobilių. Nesunkiai sužaloti keli žmonės. Priešpiet pūga pasiekė Kauną, įsidienojus jau šėlo ir sostinėje.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"