aA
Penktadienį Bulgarijos sostinėje Sofijoje prie šokių klubo susidariusioje spūstyje, kai šimtų jaunuolių minia apledėjusiais laiptais bandė patekti į Kalėdinę diskoteką, žuvo septyni paaugliai.
Vienas jaunuolis mirė vietoje, o kiti šeši - ligoninėje, pranešė vidaus reikalų ministras Georgijus Petkanovas. Dauguma jaunuolių buvo jaunesni nei 15 metų. "Tai didžiulė tragedija, - sakė G.Petkanovas BTV televizijai. - Minia pajudėjo įėjimo link, o laipteliai buvo apledėję".

Nors kai kurie pranešimai leidžia manyti, kad per žmonių susigrūdimą sugriuvo dalis "Indigo" klubo pastato konstrukcijų, pirminiais policijos duomenimis, pirmąjį penkių dienų Kalėdų švenčių vakarą paaugliai greičiausiai žuvo dėl grūsties ant apledėjusių klubo laiptų.

"Mes atsidūrėme spūstyje ir negalėjome net kvėpuoti, - BTV pasakojo viena iš paauglių.- Tai buvo tikras košmaras". Pasak VR ministro, dar keturi paaugliai buvo sunkiai, ir daugiau negu dešimt - lengvai sužeisti. Prie įėjimo į klubą būriavosi maždaug 1500 jaunuolių, norėjusių patekti į diskoteką.

Per paskutines kelias dienas oro temperatūra Bulgarijoje nukrito gerokai žemiau nulio ir šalį padengė storas sniego sluoksnis.

Policija pradėjo reidą, per kurį tikrina saugumą visuose Sofijos klubuose. Nelaimės vietoje jau pabuvojo šalies ministras pirmininkas Simeonas Saksas Gotas Koburgas ir išrinktasis prezidentas Georgijus Parvanovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.