aA
Naujasis Afganistano lyderis Hamidas Karzai šeštadienį išreiškė abejones dėl to, jog JAV karinių lėktuvų sunaikintoje vilkstinėje buvo afganų genčių lyderių, tačiau patikino tai išsiaiškinsiąs. "Vienas asmuo vakar susitiko su manimi. Turėjau susitikti su juo ir šiandien, kad išgirsčiau išsamią ataskaitą apie tai, kas įvyko", - teigė jis per pirmąją savo spaudos konferenciją po prisaikdinimo.
Afganistan
"Aš būtinai tai išsiaiškinsiu su mūsų draugais amerikiečiais", - užtikrino jis.

"Nemanau, kad tai tiesa", - prisipažino jis, kalbėdamas apie pranešimus, teigusius, jog Jungtinių Valstijų naikintuvams penktadienį apšaudžius automobilius, kuriais afganų genčių seniūnai ir buvę mudžahidų vadai vyko į Kabulą dalyvauti naujosios vyriausybės inauguracijoje, žuvo mažiausiai 65 žmonės

"Pirmoji informacija, kurią aš gavau, buvo apie tai, jog joks bombardavimas nevyko. Aš tai išsiaiškinsiu, - sakė jis. - Jeigu vilkstinėje buvo "Al Qaeda" nariai, tai jie tikrai nebuvo genčių lyderiai".

JAV atstovai teigia, kad karinių oro pajėgų rytų Afganistane sunaikinta vilkstinė prieš bombardavimą apšaudė amerikiečių lėktuvą.

Pentagono pareigūnai Vašingtone teigė, kad JAV kariniai sraigtasparniai AC-130 ir karinio jūrų laivyno naikintuvai atakavo ir sunaikino vilkstinę, kuria neva važiavo Talibano lyderiai, Osamos bin Ladeno ir jo vadovaujamo teroristų tinklo "Al Qaeda" sąjungininkai.

Pasak Pentagono, taikinys buvo atakuotas gavus informaciją iš žvalgybos tarnybų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.