aA
Seimo opozicinės Liberalų frakcijos seniūnas Gintaras Steponavičius pareiškė, jog frakcijos nariai buvo nustebinti dėl grupės kolegų sprendimo pasitraukti iš frakcijos. Penktadienį ryte spaudos konferencijoje LLS pirmininko pirmasis pavaduotojas, ekspremjeras Rolandas Paksas pranešė apie savo ir dar dešimties liberalų pasitraukimą iš frakcijos.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius
© ELTA
Jis perskaitė frakcijos vadovybei adresuotą pareiškimą, kuriuo prašo jų nelaikyti frakcijos nariais.

Tačiau pasitraukusieji iš frakcijos kol kas nepareiškė pasitraukią ir iš partijos.

Kartu su juo iš frakcijos pasitraukė parlamentarai Egidijus Skarbalius, Henrikas Žukauskas, Vladas Žalnerauskas, Eugenijus Maldeikis, Jonas Lionginas, Vytautas Lapėnas, Dailis Barakauskas, Jūratė Juozaitienė, Juozas Raistenskis ir Dalia Kutraitė-Giedraitienė.

Po šio skilimo Liberalų frakcijoje iš buvusių 34 narių liko 23.

"Esame nustebinti kolegų sprendimu", - teigiama penktadienį po pietų paskelbtame Liberalų frakcijos pareiškime, kurį pasirašė G.Steponavičius.

Liberalų frakcijos vadovas pasigedo pasitraukimo argumentų.

"Minėtame pareiškime (dėl pasitraukimo iš frakcijos - BNS) nenurodomi konkretūs pasitraukimo motyvai", - teigia G.Steponavičius.

"Spaudos konferencijoje išsakyti teiginiai dėl atskilimo motyvų skamba neargumentuotai ir verčia tik spėlioti apie tikrąsias priežastis. Esminių programinių nesutarimų su frakcija paliekančiais nariais nebuvo", - pažymima jame.

Spaudos konferencijoje R.Paksas teigė esąs priverstas išeiti iš frakcijos dėl vidaus intrigų, kuriomis apkaltino dabartinį partijos pirmininką Eugenijų Gentvilą.

R.Paksas teigė, jog vilkinimas teikti jo kandidatūrą į Seimo pirmininko pavaduotojus parodė, jog jis neteko ne tik E.Gentvilo šalininkų pasitikėjimo, bet ir "jokios perspektyvos Seimo Liberalų frakcijoje".

Prieš kelias savaites 17 iš 34 Liberalų frakcijos narių balsais buvo nuspręsta kelti R.Pakso kandidatūrą į Seimo vicepirmininkus, tačiau iki šiol buvo atidėliojimas kandidatūros teikimas.

Šeštadienį nuspręsta sušaukti bendrą LLS valdybos ir frakcijos posėdį, kuriame turėtų būti nuspręsta dėl partijos tarybos sušaukimo datos.

E.Gentvilas penktadienį pareiškė, jog R.Pakso ir jo šalininkų likimą partijoje turės nuspręsti partijos taryba.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.