aA
Vakar "Williams International" dar kartą paprašė Lietuvos Vyriausybės leidimo išleisti baigiamojo derybų dėl AB "Mažeikių nafta" akcijų įsigijimo etapo 1999 metais dokumentų ir korespondencijos rinkinį, sakoma kompanijos pranešime spaudai.
Randy Majors
Randy Majors
"Williams International" vykdantysis direktorius Randy Majorsas laiške Ministrui Pirmininkui Algirdui Brazauskui siūlo, kad "Williams" išleistų 1999 metų kovo - spalio mėnesių korespondenciją ir derybų dokumentus, taip pat ir ankstesnius, 1998 metų, susitarimus tarp "Williams International" ir Vyriausybės.

Tai ne pirmas kartas, kai "Williams International" prašo, kad būtų išleistas šis dokumentų rinkinys. Šių metų vasario mėnesį "Williams" prašė, kad tuometinis Ministras Pirmininkas Rolandas Paksas atšauktų konfidencialumo suvaržymus ir leistų spausdinti derybų dokumentus. Tačiau Rolando Pakso vadovaujama vyriausybė atmetė šią idėją kaip nesavalaikę ir sukelsiančią bereikalingą visuomenės susidomėjimą.

Laiške Algirdui Brazauskui Randy Majorsas rašo: "Praėjo du metai nuo Lietuvos Vyriausybės ir "Williams International" sutarčių pasirašymo. Tačiau dar ir dabar šios sutartys bei iki pasirašymo vykusios derybos tebelieka įvairių gandų ir spekuliacijų, politinio dezinformavimo bei kaltinimų skaidrumo stoka šaltiniu".

Kai kurie "Williams International" siūlomi išleisti dokumentai buvo prieinami visuomenei Ūkio ministerijoje tuo metu, kai Vyriausybei vadovavo Andrius Kubilius. Kiti dokumentai buvo išplatinti Seimo nariams "Williams" sutarčių svarstymo metu 1998 ir 1999 metais.

Pasak Randy Majorso, tebesitęsiančios spekuliacijos dėl 1999 m. spalio 29 d. pasirašytų sutarčių teisėtumo visiškai nesuteikia konstruktyvumo ir labai neigiamai įtakoja bendradarbiavimo santykius tarp "Mažeikių naftos" akcininkių Lietuvos Vyriausybės ir "Williams International". "Bendrovė "Williams" nusprendė dar kartą išsiųsti šį prašymą Lietuvos Vyriausybei siekdama sumažinti perdėtas spekuliacijas apie praeitį bei padėti mums visiems sukaupti dėmesį ateities darbams", - sakė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.