aA
Indija penktadienį pareiškė, kad atšauks savo ambasadorių iš Pakistano, nes Islamabadas nenutraukęs paramos per sieną veikiantiems teroristams. Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Nirupama Rao žurnalistams pareiškė, kad vyriausybė taip pat nutarė nuo sausio 1 dienos nutraukti autobusų ir traukinių eismą tarp abiejų šalių.
Indija parlamentas
Anksčiau Indija pareikalavo, kad Pakistanas išformuotų dvi šioje šalyje įsikūrusias ekstremistų grupes bei suimtų jų vadovus, kurie esą susiję su praėjusią savaitę įvykdytais išpuoliais prieš Indijos parlamentą, kurių metu žuvo 14 žmonių.

"Nuo gruodžio 13 dieną įvykusio išpuolio prieš parlamentą mes nematėme jokių Pakistano mėginimų imtis veiksmų prieš su tuo susijusias organizacijas", - sakė N.Rao.

"Atsižvelgdama į tai, kad Pakistanas nerodo jokio susirūpinimo ir toliau remia iš už sienos organizuojamą terorizmą, Indijos vyriausybė nutarė atšaukti savo aukštąjį įgaliotinį iš Islamabado", - sakė atstovė.

Pakistanas tvirtino neturįs nieko bendra su išpuoliu prieš Indijos parlamentą ir siūlėsi Deliui atlikti bendrą šio incidento tyrimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.