aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, pats buvęs žvalgybos agentas, ketvirtadienį profesinės dienos proga pasveikino specialiąsias tarnybas, pagyręs jas už pirmąjį smūgį tarptautiniam terorizmui, galvoje tikriausiai turėdamas kampaniją Čečėnijoje.
Vladimiras Putinas
Kalbėdamas iškilmingame vakare, skirtame Rusijos saugumo darbuotojų profesinei šventei, buvęs KGB agentas ir Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) vadovas, V.Putinas pareiškė, kad Rusijai teko pirmai susidurti su didelio masto terorizmu.

"Rusijai pirmajai iškilo didelė terorizmo grėsmė. Mūsų veiksmai buvo pirmasis rimtas smūgis tarptautiniam terorizmui", - pareiškė Rusijos prezidentas.

"Karas su terorizmu sunkus ir žiaurus", - sakė V.Putinas, pažymėdamas, kad "už kiekvieną žingsnį tenka bangiai sumokėti, kartais - gyvybe".

Valstybės vadovas pasiūlė pagerbti tylos minute visų žuvusių atliekant tarnybinę pareigą saugumo darbuotojų atminimą.

V.Putinas ir kiti Rusijos pareigūnai iš karto susiejo Maskvos karinę kampaniją musulmonų dominuojamoje maištaujančioje Čečėnijoje su JAV vadovaujamu karu prieš tarptautinį terorizmą.

Rusijos prezidentas buvo pirmasis užsienio šalies vadovas pasiūlęs paramą JAV prezidentui George'ui W.Bushui po rugsėjo 11 dienos teroro išpuolių Jungtinėse Valstijose.

Kalbėdamas apie svarbiausius šalies valstybės saugumo institucijų uždavinius, V.Putinas, be kovos su terorizmu, taip pat nurodė ginti Rusijos piliečių teises ir laisves.

Jis pabrėžė, kad ginant piliečių teises ir laisves "bus galima pelnyti mūsų piliečių pasitikėjimą".

V.Putinas tai pat pažymėjo, jog dar vienas Rusijos specialiųjų tarnybų uždavinių - "duoti atkirtį užsienio specialiosioms tarnyboms, taip pat ir ginant šalies ekonomiką".

"Toks darbas dabar darosi vis aktualesnis, - sakė jis, pabrėždamas, kad "šia linkme jau nemažai pasiekta".

V.Putino nuomone, "žmonių pasitikėjimas - svarbiausias valstybės saugumo institucijų rezervas". Jis pabrėžė "specialiųjų tarnybų informacijos atvirumo svarbą". "Atsižvelgdami į visą darbo specifiką Rusijos piliečiai turi teisę žinoti, kokie yra valstybės saugumo institucijų sunkumai ir kokie svarbiausi jų darbo rezultatai", - pareiškė V.Putinas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.