aA
Somalyje suimti penki užsieniečiai, įtariami ryšiais su Saudo Arabijos ekstremisto Osamos Bin Ladeno kovotojų tinklu "Al Qaeda" bei kitomis teroristinėmis grupuotėmis, penktadienį Kenijos sostinėje Nairobyje sakė Somalio laikinajai vyriausybei artimas pareigūnas.
Keturi Irako kurdai ir palestinietis buvo suimti prieš tris dienas, juos apklausia žvalgybos tarnybų pareigūnai. Pranešama, kad visi sulaikytieji atvyko į Somalį nelegaliai ir gyveno čia jau maždaug metus.

Vienas iš sulaikytųjų praėjusį mėnesį Mogadiše kreipėsi į Vakarų žurnalistus, prašydamas pagalbos. Jis sakė pabėgęs iš Irako nuo politinio persekiojimo, tačiau Dubajuje buvo sulaikytas valdžios pareigūnų ir deportuotas tiesiai į Somalį.

JAV ne kartą reiškė nuogąstavimus dėl Somalyje esančių asmenų ir organizacijų, kurios siejamos su tarptautiniu terorizmu, ypač - su "Al Qaeda".

Somalio vyriausybė yra sakiusi, kad ketina prisidėti prie tarptautinio karo su terorizmu.

Ketvirtadienį Pentagonas paneigė pranešimus, kad Somalis yra kitas šios kampanijos taikinys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.