aA
Karinė musulmonų grupuotė "Hamas" penktadienį paskelbė, jog kuriam laikui nutraukia savižudžių išpuolius Izraelio teritorijoje bei Izraelio taikinių puldinėjimą. "Hamas", kuri laikoma pagrindine paskutinės išpuolių bangos organizatore, sprendimą priėmė po naktį Gazos Ruože įvykusio "Hamas" vadovų ir Palestiniečių savivaldos pareigūnų susitikimo.
Israel
"Mes skelbiame, kad sustabdome kankinių išpuolius 1948 metais okupuotose žemėse bei iki atskiro pranešimo nutraukiame minosvaidžių ugnį", - sakoma "Hamas" pareiškime, turint galvoje 1948 metais įkurtą Izraelį.

Aukšto rango "Hamas" pareigūnas Saedas Sayamas teigė, kad sprendimas priimtas su sąlyga, kad "Hamas" pasilieka teisę priešintis okupacijai ir atsakyti į Izraelio veiksmus". Savo teiginio plačiau jis nepaaiškino.

Karinė grupuotė sprendimą priėmė po neramios nakties, kai Gazos Ruože įvyko Palestiniečių savivaldos saugumo pajėgų karių ir musulmonų kovotojų susirėmimai, kuriuose žuvo paauglys ir 16 žmonių buvo sužeista.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.