aA
Čilėje į parlamentą pretendavęs kandidatas, miręs sekso metu, per visuotinius rinkimus visgi surinko balsų. Raulis Veloso, kurio pavardė per klaidą buvo įtrauktą į balsavimo biuletenius, surinko daugiau kaip tūkstantį rinkėjų balsų.
Policijos teigimu, mylėdamasis politikas patyrė širdies smūgį. Beje prieš tai jis gėrė alkoholį ir vartojo narkotikus. R.Veloso buvo Humanistų partijos kandidatas. Analitikų nuomone, velionio politiko “sėkmę” rinkimuose nulėmė didelis jo mirčiai skirtas žiniasklaidos dėmesys. Žmonės balsavo už jį greičiausiai todėl, jog atpažino jo pavardę ir nepagalvojo, kad jis jau miręs.

“Labai susijaudinau, kai sąraše išvydau Raulio pavardę, - teigė Humanistų partijos organizatorė Pia Figueroa. – Jo darbą nutraukė netikėta mirtis, tačiau džiaugiuosi, kad rinkimų komisija balsavimo biuletenyje paliko jo pavardę”.

Buvusio vandentiekio darbininką jo draugai prisiminė kaip “ypatingai geraširdį žmogų”, inovatorių ir “tikrą suvedžiotoją”. “Apie Raulio mirtį prikalbėta daug nemalonių dalykų, - teigė partijos atstovė spaudai Monica Mena. – Negali būti, jog jis mirė nuo alkoholio ir narkotikų. Tokie tvirtinimai yra įžidžiantys”.

Nors R.Veloso surinktus balsus rinkimų komisija paskelbė negaliojančiais, M.Menos teigimu, paramą jų mirusiam draugui pradžiugino visą partiją. “Mes jautėme, kad Raulis yra su mumis. Ypatingai malonu buvo tai, kad jis surinko daugiau balsų nei kiti gyvi kandidatai”, - sakė ji.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.