aA
Vaizdajuostės, kurioje matyti, kaip Osama bin Ladenas džiūgauja dėl rugsėjo 11-osios teroro, vertime buvo praleistos kelios užuominos apie ryšius su Saudo Arabija, ketvirtadienį pranešė "ABC News".
Osama bin Laden
Pasak pranešimo, Pentagonas praėjusią savaitę pademonstruodamas vaizdajuostę praleido tam tikras frazes, dėl kurių "nepatogioje padėtyje gali atsidurti Saudo Arabijos vyriausybė".

ABC paskelbė savo pačios vertimą. Vaizdajuostės pradžioje Khalidu al-Harbi vadinamas saudo arabas kalbėdamas su O.bin Ladenu "tikriausiai sako, kad į Afganistaną jį nelegaliai pervežė Saudo Arabijos religinės policijos narys".

Arabas taip pat sakė, kad rugsėjo 11-osios atakas savo pamoksluose liaupsino tam tikri Saudo Arabijos religiniai lyderiai, tarp kurių yra vyriausybei artimų žmonių.

Pentagono vertime O.bin Ladenas nurodo, kad tarp lėktuvų pagrobėjų buvo Mohammedas Atta. Tačiau ABC versijoje O.bin Ladenas taip pat mini operacijoje dalyvavusius Saudo Arabijos piliečius Nawafą al-Hazmi ir Salimą al-Hazmi.

Paklaustas apie ABC pranešimą Pentagono atstovas spaudai Bryanas Whitmanas sakė, kad JAV vyriausybės paskelbtą vertimą darė "keli nepriklausomi ir labai autoritetingi vertėjai".

B.Whitmanas pažymėjo, kad vertėjams palyginus savo vertimus su vyriausybės versija, neatitikimų nebuvo. Tačiau vyriausybei vertusios grupės narys "ABC News" sakė, kad televizijos pateiktame vertime yra dalių, kurių vyriausybė viešai neskelbė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.