aA
Talino miesto teismo sprendimu areštuoto sausakrūvio laivo "Kassar" įgula ketvirtadienį savavališkai išvairavo laivą į atvirą jūrą.
Naujausiomis žiniomis, gautomis bendradarbiaujant Estijos, Suomijos ir Rusijos pasieniečiams, su Kambodžos vėliava plaukiantis laivas pasuko Sankt Peterburgo link. Estijos pasieniečiai įspėjo apie pabėgusį laivą visas gretimas Baltijos jūros valstybes.

Kaip pranešė Estijos pasienio departamento sekretorius spaudai, laivas, stovėjęs Talino reide, ketvirtadienį vidudienį pakėlė inkarą ir išplaukė į jūrą, neatsiliepdamas į radijo ryšio signalus.

Estijos pasieniečiai savo mažu kateriu negalėjo persekioti laivo, nes tuo metu jūroje buvo audra, bangų aukštis siekė 5-8 metrus, be to, kateris galėjo apledėti.

Visų Baltijos šalių valdžios atstovai įspėti, kad laivas "Kaasar" pabėgo, jam išduotas arešto orderis. Pirmą kartą sausakrūvio įgula mėgino pabėgti trečiadienį, bet Estijos pasieniečiai atidengė įspėjamąją ugnį iš automato ir privertė laivą sustoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.