aA
Klaipėdos policijai vėlų ketvirtadienio vakarą gaudant užpuoliką, teko pasitelkti seklių išmonę. Po ilgų gaudynių ir persekiojimų uoste, Klaipėdos policija sulaikė užpuolimu ir pasikėsinimu nužudyti taksistą įtariamą klaipėdietį.
Ketvirtadienį apie 20.30 val. Naikupės gatvėje į taksi automobilį įsėdo vyriškis ir paprašė nuvežti iki konteinerių terminalo Minijos gatvėje.

Nuvežus į vietą, keleivis taksisto paprašė sustoti. Ant galinės sėdynės sėdėjęs vyras staiga taksistui ant kaklo užmetė vielą ir pradėjo smaugti. Pensinio amžiaus taksi vairuotojas 65 metų Anatolijus Z. pasipriešino užpuolikui.

Vairuotojui išsilaisvinus, užpuolikas išsitraukė peilį ir sužalojo jam ranką. Negrabus užpuolikas, puolęs taksistą peiliu, ir pats susižalojo ranką.

Neįveikęs taksisto, užpuolikas išlipo iš automobilio ir nubėgo konteinerių terminalo link. Nukentėjęs taksistas apie užpuolimą pranešė policijai. Kelių policija užblokavo gatves ir išvažiavimą iš miesto. Du patrulinės tarnybos ekipažai pagal pėdsakus sniege ėmė sekti užpuoliką.

Policininkai nusekė į konteinerių terminalo teritoriją, po to į bendrovę "Vakarų laivų remontas". Uoste pareigūnai nusikaltėlį sekė 1,5 kilometro.

Užpuoliko pėdsakai atvedė iki prie bendrovės "Vakarų laivų remontas" krantinės stovėjusios Nyderlandų žemsiurbės "Sif-R". Į žemsiurbę, atliekančią uosto akvatorijos gilinimo darbus, užpuolikas pateko įšokęs nuo krantinės.

Policininkai į pagalbą pasikvietė pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnus, nes policija neturi teisės lipti į užsienio valstybės laivą. 5 laivo įgulos nariai ir kapitonas nežinojo apie jų laive pasislėpusį nusikaltėlį.

Su pasieniečių pagalba į laivą patekę policininkai apieškojo žemsiurbę ir pagal kraujo dėmes rado nusikaltėlį. Jis buvo pasislėpęs laivo triume.

Pareigūnai sulaikė pastovios gyvenamosios vietos neturintį 30-metį Vytautą Lisauską ir uždarė į policijos areštinę. Sulaikomas V.Lisauskas tebeturėjo peilį. Sulaikytajam gresia kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti ir plėšimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.