aA
Lietuvos Seimo parlamentinės ryšių su Rusijos Dūma grupės pirmininkas Algimantas Matulevičius dar neprognozuoja, kada Rusijos Dūma ratifikuos Lietuvos ir Rusijos sienos sutartį.
Šią savaitę Maskvoje viešinčiai Lietuvos Seimo delegacijai dar nepavyko sužinoti galimos konkrečios datos. Delegacijai vadovaujantis A. Matulevičius Eltai sakė, kad šį klausimą Rusijos politikai sieja iš dalies su Kaliningrado problemų sprendimu, Lietuvai ruošiantis tapti Europos Sąjungos nare.

"Tačiau šio vizito metu mums pavyko susitikti su beveik visomis Rusijos Dūmos frakcijomis ir užsitikrinti jų palankumą dėl sienos sutarties ratifikavimo", - sakė A. Matulevičius.

Pasak jo, Maskvoje Lietuvos parlamentarai buvo patikinti, kad per pusę metų Rusijos Dūma ratifikuos Dvigubo apmokestinimo išvengimo ir Investicijų apsaugos sutartis su Lietuva.

Susitikimuose su Rusijos Dūmos ir ministerijų atstovais taip pat buvo kalbama apie platų spektrą Lietuvos ir Rusijos ekonominio bendradarbiavimo sričių, ypač transporto srityje.

Antradienį prasidėjęs Lietuvos Seimo delegacijos vizitas Maskvoje pasibaigs penktadienį. Tai yra atsakomasis vizitas Rusijos Dūmos parlamentinės ryšių grupės su Lietuva pirmininko Aleksandro Čiujevo kvietimu.

Maskvoje viešinčioje delegacijoje yra parlamentaras Algimantas Matulevičius, Valentinas Greičiūnas, Sergejus Dmitrijevas, Vytautas Kvietkauskas ir Janė Narvilienė.

Maksvoje Lietuvos parlamentarai susitiko su Rusijos Dūmos vadovais, su jos pagrindinėmis frakcijomis ir deputatų grupėmis, su Užsienio reikalų, Transporto ir kitų ministerijų vadovais, taip pat su Rusijos verslininkų organizacijų atstovais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.