aA
Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose ketvirtadienį pašventinta nauja koplyčia. Pirmąsias Šv. Mišias naujoje koplyčioje laikė kardinolas Audrys Juozas Bačkis.
"Aš kaip žmogus, kaip gydytojas, kaip vadovas, tikiu, jog susikaupimas, tyli viltis padės išsivaduoti iš nevilties", - po Mišių sakė klinikų generalinis direktorius Antanas Vinkus.

Koplyčios pašventinime dalyvavo prezidentas Valdas Adamkus, premjeras Algirdas Brazauskas, sveikatos apsaugos ministras Romualdas Dobrovolskis bei kiti pareigūnai.

Naujoji koplyčia pastatyta vidiniame Santariškių klinikų kiemelyje ir susisiekia su ligoninės tuneliu, vedančiu į chirurginį korpusą. Vidaus apdailai panaudotos granito ir marmuro plokštės. Vienu metu koplyčioje galės melstis apie 150 žmonių.

Klinikų koplyčios statyba kainavo 680 tūkst. litų, kuriuos paaukojo Vilniaus arkivyskupija, Lietuvos vyskupų konferencija ir užsienyje gyvenantys privatūs aukotojai. Kardinolas A.J.Bačkis šiai koplyčiai statyti skyrė savo tėvo ambasadoriaus daktaro Stasio Antano Bačkio palikimą.

Koplyčios projektą sukūrė architektas Kęstutis Pempė bei Algimantas Pliučas, vitražų autorius - Algimantas Dovydėnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.