aA
Kauno nusikaltėlių autoritetu pramintas Henrikas Daktaras paprašė teismo patikslinti jam skirtus apribojimus, kad galėtų papietauti kavinėse. Ketvirtadienį Kauno rajono apylinkės teismas nagrinėjo šį prašymą. H.Daktaras mano, kad "teismo draudimas lankytis kavinėse ir restoranuose praktiškai uždraudžia užsukti net į degalines, nes daugelyje jų yra kavinės".
Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras
© ELTA
Taip pat H.Daktaras prašė teismo, kad būtų įvardintos viešo maitinimo įstaigos, kuriose jis negali lankytis.

"Valgyklų nebėra, o norėdamas pavalgyti kitur aš negaliu užeiti, nes pažeisiu tvarką", - teisme sakė H.Daktaras.

Kauno rajono apylinkės teismas ketvirtadienį prašymo nagrinėjimą atidėjo, paprašęs, kad H.Daktaras nurodytų kavines, kuriose darbo dienomis pageidautų valgyti.

H.Daktaras spalio 23 dieną už gerą elgesį pirma laiko išėjo į laisvę iš Vilniaus 2-osios griežto režimo pataisos darbų kolonijos, kur atliko bausmę už turto prievartavimą ir poveikį nukentėjusiam. 43 metų H.Daktaras kolonijoje atliko tris ketvirtadalius iš teismo skirtos pusaštuntų metų laisvės atėmimo bausmės.

Paleisdamas iš kolonijos anksčiau laiko, teismas skyrė H.Daktarui tam tikrus apribojimus - uždraudė ilgiau kaip 7 dienoms išvykti iš gyvenamosios vietos, lankytis kavinėse ir restoranuose, įpareigojo nuo 22 iki 6 val. būti namuose, 3 kartus per savaitę registruotis policijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.