aA
Amerikos stiuardesės iš darbdavių pareikalavo nemokamos ginekologinės pagalbos. Antradienį didžiausios Amerikos aviakompanijos “American Airlines” darbuotojos padavė bendrovę į teismą. Stiuardesės teigia, kad vadovybė visiškai nesirūpina savo moteriškosios kolektyvo pusės sveikata.
American Airlines jet
Pagal vidines “American Airlines” taisykles kiekvienas darbuotojas vyras turi teisę nemokamai gauti “Viagros”, o moterims panašių lengvatų nėra.

Įpykusios stiuardesės savo ieškinyje rašo, kad “Viagros” joms ir nereikia, tačiau jei pilotus bendrovė gydo nuo impotencijos nemokamai, tai moterims galėtų kompensuoti kontraceptinių tablečių įsigijimą bei gydyti nuo nevaisingumo.

Ginčai dėl kontraceptikų įsiplieskė dar 1999 metais, kai į stiuardesės Martinos Aleksander argumentus bendrovės vadovybė atsakė: “nemokamai bus išduodami tik gyvybiškai būtini vaistai”. Todėl kontraceptinės tabletės, vaistai nuo pienligės, o juo labiau nevaisingumo gydymas į bendrovės medicininį planą neįtraukti. Nepaisant, kad impotencijos gydymas vis dėlto sąraše yra. Būtent M.Aleksander padavė ieškinį prieš “American Airlines”.

Martinos advokatė sakė, kad vadinti “Viagrą” gyvybiškai būtinu preparatu - visiškas absurdas. “Dar nei vienas vyras nemirė dėl to, kad jam nebuvo erekcijos” - kalbėjo stiuardesės atstovė Glorija Allred. Tuo tarpu laiku paimtas tepinėlis gali padėti nustatyti beprasidedantį gimdos vėžį. G.Allred reikalaus, kad ieškinys būtų perrašytas visų bendrovės darbuotojų moterų vardu, kurioms buvo atsakyta nemokama ginekologinė pagalba ir kontraceptinių vaistų kompensavimas.

Bendrovė “American Airlines” neigia, kad prastai rūpinasi savo darbuotojomis. Vadovybė sakė, kad jokio skirtumo tarp vyrų ir moterų nėra, tačiau kalbėti apie nemokamą impotencijos gydymą nepanoro.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.