aA
Jungtinės Valstijos Pakistane apklaus šimtus suimtų "Al Qaeda" kovotojų, siekdamos sunaikinti karinę grupuotę, kol ji vėl nesmogė, trečiadienį pareiškė JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas. Pasak jo, daugybė "Al Qaeda" kovotojų buvo suimti, kai mėgino pereiti į Pakistano teritoriją.
Afganistan
Operaciją organizavo Pakistano pajėgos, sakė jis spaudos konferencijoje, sugrįžęs į Vašingtoną iš kelionės po užsienį. Tarp kovotojų yra daug užsieniečių, daugiausia išeivių iš Artimųjų Rytų.

"Sulaikyta daug kovotojų, šimtai žmonių, - sakė ministras. - Jie mėgino pabėgti per sieną". Jo vertinimu, suimta maždaug 500 žmonių.

"Mes stengiamės padaryti viską, kas įmanoma, kad užkirstume kelią šiems žmonėms pereiti į kaimynines šalis, iš kur jie gali toliau kenkti ir vykdyti teroro aktus, - pabrėžė D.Rumsfeldas. - Mūsų tikslas - sulaikyti juos, o ne vien nustumti nuo savęs šią problemą kitą šaliai".

Jis pripažino, kad Amerikos kariuomenei pavyko sučiupti kelis "Al Qaeda" vadeivas, bet nei jų vardų, nei postų nenurodė.

Šaltiniai Pentagone taip pat praneša, kad JAV jau sulaikė mažiausiai du Talibano judėjimo vadovus. Jie laikomi viename Amerikos laivų, esančių netoli Pakistano krantų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.