aA
Pasibaigus vežėjų streikams į įprastas vėžes vakar gyvenimas grįžo Belgijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Tuo tarpu kitose Europos šalyse nepasitenkinimas brangiais degalais virto masinėmis vežėjų, ūkininkų ir taksistų protesto akcijomis, kurios persimetė ir į rytinę Europos dalį.
Šimtai sunkvežimių bei taksi vairuotojų ankstyvą penktadienio rytą blokavo kelius, spaudė signalus prie vyriausybės įstaigų ir paralyžiavo transporto eismą į Schipholo oro uostą, esantį netoli Amsterdamo. Tai buvo didžiausia demonstracija Nyderlanduose, kilusi po to, kai keliose Europos šalyse nusirito streikų banga prieš aukštas degalų kainas.

Degalų mokestis Nyderlanduose yra vienas didžiausių Europoje. Jis sudaro daugiau nei 70 procentų parduodamų degalų kainos.

Nacionalinė vežėjų asociacija pranešė, kad iki 10 valandos keliuose į didžiausius šalies miestus buvo įrengta 31 užkarda. Dėl to susidarė didžiuliai, iki 13 kilometrų ilgio, transporto kamščiai.

Transporto vartotojų asociacija atsiuntė į Hagą 360 sunkvežimių, kurie atvyko iš 12 šalies provincijų. Jie parėmė reikalavimą sumažinti dyzelinių degalų mokestį 20 procentų.

"Lietuvos rytas"