aA
Sekmadienio popietę šiauriniame Čikagos priemiestyje Libertivilyje pasmaugtos 22 metų lietuvės Indrės Garbauskaitės žudikui gresia 60 metų laisvės atėmimo. Vos kelioms valandoms praėjus po šio nusikaltimo Čikagos policija sulaikė nusikaltimo padarymu įtariamą 32 metų čikagietį, buvusį lietuvės draugą Roberto Vargą.
Niekur nedirbantis meksikiečių kilmės čikagietis policijai teigė I.Garbauskaitę nužudęs dėl to, kad ši su juo išsiskyrė.

Vyriškis sakė, jog yra supykęs ir pavargęs, nes viena po kitos jį paliko kelios moterys.

R.Vargas kaltinamas pirmojo laipsnio žmogžudyste.

Pirmasis jo pasirodymas teisme numatytas kitų metų sausio 14 dieną.

Leiko apylinkės prokuroro pavaduotojas Jeffrey Pavleticas sakė, kad R.Vargas ir I.Garbauskaitė draugavo nuo šių metų lapkričio mėnesio, tačiau neseniai lietuvė santykius su juo nutraukė.

Iš pradžių sulaikytasis mėtė pėdas, pareikšdamas, jog sekmadienio rytą praleidęs su prostitutėmis, o po pietų buvęs kine, žiūrėjęs filmą "Haris Poteris".

Vėliau R.Vargas prisipažino padaręs nusikaltimą - pasmaugęs lietuvę. R.Vargas nužudytosios kūną nunešė į vonios kambarį, pasodino į vonią ir pripylė į ją šiek tiek vandens.

Žudikas tikėjosi, jog tokioje padėtyje merginą radusiems galėjo pasirodyti, kad ji žuvo, kai maudydamasi atsitiktinai slystelėjo ir mirtinai susimušė galvą.

Tačiau nužudytosios draugė nuo pirmojo Vilniaus universiteto kurso Rūta Sereikaitė policijai sakė, kad I.Garbauskaitė pirmenybę teikdavusi dušui, o ne maudymuisi vonioje.

Merginos drauge nuomojo butą Libertivilyje. R.Sereikaitė buvo pirmoji, kuri apie nelaimę pranešė policijai.

R.Vargo versijai nepadėjo ir ant vonioje pasodintos nužudytosios rankos rastas laikrodis.

Morgo, kur pirmadienį atlikta aukos autopsija, atstovė Barbara Richardson patvirtino, kad I.Garbauskaitės mirties priežastis - smaugimas.

"Lietuvos rytas"