aA
JAV prezidentas George'as W.Bushas sausio 23 dieną Vašingtone susitiks su Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi, pranešė Baltieji rūmai. G.W.Bushas įvertins Lietuvos ekonominę pažangą nepriklausomybės metais ir padėkos narystės NATO siekiančiai šaliai už paramą karui su terorizmu, sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Ari Fleischeris.
G.W.Bush
"Vizitas suteiks prezidentui G.W.Bushui galimybę pripažinti didelius laimėjimus, kuriuos Lietuva pasiekė pastarąjį dešimtmetį. Jungtinės Valstijos vertina Lietuvos paramą karui su terorizmu", - sakė jis.

Kitų metų sausio 22-23 dienomis prezidentas Valdas Adamkus pratęs rugsėjį dėl teroro išpuolių nutrauktą vizitą JAV.

V.Adamkaus vizitas JAV turėjo vykti rugsėjo 9-17 dienomis, tačiau dėl teroro išpuolių Niujorke ir Vašingtone Lietuvos vadovas nutraukė savo viešnagę Amerikoje ir grįžo į Vilnių.

Teroro aktai JAV įvyko rugsėjo 11-ąją. Būtent tą dieną buvo numatytas V.Adamkaus susitikimas su JAV viceprezidentu Richardu Cheney, ir, kaip tikėtasi, JAV prezidentu G.W.Bushu.

Šis Lietuvos prezidento vizitas, nutrūkęs įvykdžius tik mažąją jo dalį, turėjo simbolizuoti naujo Lietuvos ir JAV santykių dešimtmečio pradžią ir būti gera galimybė užsitarnauti papildomas simpatijas JAV administracijoje.

Iš JAV prezidentas V.Adamkus su dviejų dienų oficialiu vizitu vyks į Meksiką. Jis bus pirmasis Lietuvos vadovas, apsilankęs šioje valstybėje.

Planuojama, kad baigęs vizitą, V.Adamkus dar kuriam laikui liks Meksikoje, kur Ramiojo vandenyno pakrantėje praleis tradicines atostogas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.