aA
Osama bin Ladenas pabėgo iš Afganistano ir jaučiasi "pažemintas bei išsigandęs", nes jam teko palikti paskutinį saugų savo prieglobstį, trečiadienį pareiškė Mohammadas Qasimas Fahimas, kuris šeštadienį darbą pradėsiančioje laikinojoje Afganistano vyriausybėje užims gynybos ministro postą.
osama bin laden
"Visi teroristų tinklo "Al Qaeda" kovotojai jau apleido savo pozicijas Rytų Afganistane esančiame Tora Boros kalnų masyve, o pats Bin Ladenas galėjo pabėgti į Pakistaną", - sakė M.Fahimas.

Prieš Talibaną kovojančios pajėgos sekmadienį pranešė, kad jų kovotojai užėmė paskutinę Afganistane buvusią O.bin Ladeno tvirtovę - kalnų urvų ir tunelių tinklą Tora Boroje.

"Visi jo vyrai buvo išblaškyti, o Osama bin Ladenas su maža ištikimiausių savo bendražygių grupele dingo - galima daryti prielaidą, jog jie galėjo pasitraukti į Pakistaną, - sakė M.Fahimas Kabule.

"Osama bin Ladenas naudojosi Afganistanu kaip saugiu ir patikimu bastionu. Šalyje jis turėjo kelias teroristų mokymo stovyklas ir įtvirtintas bazes. Tačiau visos jos sunaikintos, o pats Bin Ladenas dabar jaučiasi pažemintas ir išsigandęs", - pridūrė jis.

"Aš nemanau, kad šiuo metu Bin Ladenas turi bent mažiausią galimybę planuoti ar įvykdyti kokį nors teroro išpuolį, nes dabar jis galvoja tik apie savo gyvybę", - teigė gynybos ministras.

Kiti sukarintų Afganistano grupuočių vadai taip pat mano, kad įtariamas rugsėjo 11-osios teroro išpuolių Vašingtone bei Niujorke užsakovas ir jo šalininkai pabėgo iš šalies.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.