aA
Albanų kalba leidžiama ir skelbiama Kosovo žiniasklaida, protestuodama dėl vieno žurnalisto nužudymo ir kito dingimo, penktadienį paskelbė tylos diena. Neišėjo 7 pagrindiniai provincijos dienraščiai, o radijo stotys vietoje įprastų žinių transliavo muziką.
Anksčiau šią savaitę prie savo namų buvo nušautas Kosovo žurnalistas veteranas Shefki Popova (Šefkis Popova), o praėjusį savaitgalį dingo televizijos žurnalistas Marjanas Mellonashi (Marjanas Melonašis).

Kosove šiuo metu vyksta pirmoji rinkimų kampanija nuo 1999 metų birželio, kai NATO oro smūgiai privertė Serbijos armiją pasitraukti iš provincijos.

Jungtinių Tautų (JT) administracija provincijoje yra susirūpinusi dėl politinio smurto aktų padažnėjimo.

Ketvirtadienį vakare Kosovo sostinėje Prištinoje per užpuolimą nušautas vienas ir sužeistas kitas albanas, o trečiadienį netoli Kamenicos miestelio nušauta serbė. Šią savaitę Prištinoje taip pat nužudytas aukštas pareigūnas, rūpinęsis rekonstrukcija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.