aA
Challenger tank
Tai pirmas toks susišaudymas, įvykęs po to, kai Delis apkaltino Islamabadą sukursčius praėjusią savaitę įvykusį savižudžių teroristų antpuolį prieš Indijos parlamentą. Atstovas pareiškė, kad Pakistano kareiviai iš už vadinamosios Kontrolės linijos pradėjo intensyvų indų pozicijų apšaudymą minosvaidžių ir kulkosvaidžių ugnimi, sukeldami kaimynystėje gyvenančių žmonių paniką. Kontrolės linija yra faktinė siena, šiuo metu padalijusi Kašmyro sritį tarp Indijos ir Pakistano.

Indijos kariuomenė atsakė ugnimi iš savo pozicijos Novšeroje, esančioje už 420 kilometrų į pietvakarius nuo Indijos Džamu ir Kašmyro valstijos vasaros sostinės Šrinagaro.

Atstovas pranešė, kad Indijos šalis nuostolių nepatyrė, o pakistaniečių nuostolių naktį buvo negalima patikrinti.

Indija nenori pradėti karo su Pakistanu, trečiadienį parlamentui sakė Indijos premjeras Atalas Behari Vajpayee.

"Niekas neprašo karo", - sakė premjeras per debatus dėl Indijos atsako į praėjusios savaitės savižudžių išpuolį parlamente, kurį tikriausiai įvykdė musulmonų kovotojai ir kurį, Delio teigimu, parėmė Pakistanas.

Tačiau tuo pačiu metu A.B.Vajpayee pabrėžė, kad Indija negali "priklausyti" vien nuo diplomatijos ir sakė, kad šalis nepriklausomai, neskubėdama ir be emocijų nuspręs, kaip atsakyti į gruodžio 13 dienos išpuolį.

"Mes patys kovosime su terorizmu", - sakė A.B.Vajpayee, tikriausiai turėdamas galvoje tarptautinės bendrijos, ypač - Jungtinių Valstijų bei Kinijos, raginimus pademonstruoti santūrumą ir išvengti konflikto su Pakistanu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.