aA
Suimtas Osamos bin Ladeno vadovaujamo teroristinio tinklo „Al Qaeda“ narys Mohamedas Afrozas Abdulas Razakas pareiškė, jog teroristai, apsimetę programuotojais, įsidarbino į bendrovę „Microsoft“ ir pakeitė operacijų sistemos „Windows XP“ kodus, pridėdami „Trojos arklio“ tipo programų bei kitų slaptų priėjimo prie kompiuterio galimybių.
"Windows XP"
Minėtas teroristas buvo suimtas spalio 2 dieną Bombėjuje ir šiuo metu yra kalinamas Indijos kalėjime. Jis įtariamas teroristinių išpuolių rengimu Indijoje, D.Britanijoje ir Australijoje. Yra žinoma, jog teroristas lankė pilotų kursus Australijoje, JAV ir D.Britanijoje. Jo teigimu, atakos Niujorke metu, jis turėjo nukreipti lėktuvą į vieną iš Londono pastatų.

Greičiausiai teroristo pasakojimas yra gudriai išgalvotas, tačiau kai kurie jo teiginiai išsipildė. Vienos iš apklausų metu, jis teigė, jog „Al Qaeda“ planuoja užpulti Indijos parlamentą. Iš tikrųjų, gruodžio 13 dieną Niū Delyje buvo surengtas teroristinis išpuolis.

„Microsoft“ tuoj pat sureagavo į „Al Qaeda“ nario pareiškimus. Bendrovės atstovo teigimu, teroristo teiginiai dėl „Windows XP“ yra visiškai nerealūs. „Microsoft“ kruopščiai stebėjo visą operacijų sistemos kūrimo procesą, todėl negali būti jokių virusų ir kitokių kenkėjiškų programų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.